Последние статьи

Венеція: 10 незабутніх вражень

Венеція: 10 незабутніх вражень

29 Апр 2024 Просмотров:24

Венеція, місто на воді, приваблює туристів зі всього світу своїми вузькими каналами, величними площами та...

А знаете ли вы что?

Молнии приносят пользу. В своем «молниеносном» полете они успевают выхватить из воздуха миллионы тонн азота, «связать» его и направить в землю. Это бесплатное удобрение обогащает почву, на которой растут злаки.

Вход



Ключові характеристики та функціонал теплої електричної підлоги

19.02.2024 01:56

copy gidroizolyatsionnaya-membrana-schluter-ditra-25-53648302208997Навіщо потрібно встановлювати електричну теплу підлогу, якщо у будинку вже є центральне опалення? Річ у тім, що нагрівальні мати або кабелі відрізняються підвищеним класом енергоефективності. Окрім того, завдяки рівномірному розташуванню елементів системи вони здатні забезпечувати комфортне перебування в усій кімнаті. На відміну від батарей, які прогрівають приміщення переважно навколо себе.

Щоб обрати електричну теплу підлогу, потрібно ознайомитися з усіма характеристиками на https://teploman.com.ua/teplapidloga/nagrivalni-mat/. Їх доволі багато. Тож давайте визначимо найбільш ключові властивості систем.

Потужність нагрівального елемента

Найбільш універсальними показниками потужності є 180-200 Вт/м. Цього достатньо, аби швидко прогріти будь-яке підлогове покриття в кімнатах з низькими тепловтратами. Це переважно електрична тепла підлога для:

  • вітальні;
  • коридору;
  • спальні;
  • дитячої кімнати;
  • робочого кабінету.

Якщо ви встановлюєте нагрівальні кабелі або мати, наприклад на неутеплену лоджію або у доволі прохолодні приміщення (горище, ванна) або ж в кімнати, де встановлено холодну керамічну плитку, потужність системи має бути вищою.

Тип з'єднання кабелів

Виділяють сьогодні два основні з'єднання електричних кабелів: муфтове і безмуфтове. Перший варіант є найбільш бюджетним. Така тепла підлога представлена сьогодні у більшості виробників.

Однак безмуфтове з'єднання вважається максимально якісним. Завдяки ньому вдається міцно з'єднати нагрівальні елементи для довговічної та ефективної роботи електричної теплої підлоги. Втім, і коштують такі системи дорожче за аналоги з муфтовим з'єднанням.

Площа обігріву приміщення

На кожному нагрівальному маті вказується рекомендована площа, яку може обігріти дана система. Таким чином ви зможете завчасно вирахувати, чи вистачить вам електричної теплої підлоги для конкретної кімнати.

Як бачите, цей показник актуальний лише для нагрівальних матів. У випадку з кабелями важко завчасно сказати, яку саме площу кімнат можна ним обігріти. Оскільки потрібно враховувати принцип укладання системи, крок між кожним елементом тощо.

У нагрівальних матах показники площі обігріву можуть становити від 0,8 м² до 15 м² і більше.

Довжина нагрівальних матів і кабелів

Останній, проте не менш важливий пункт – визначення актуальних для вас розмірів нагрівальних елементів. Переважно це стосується довжини матів і кабелів. Вона розраховується, виходячи з того, де саме буде розташовуватися електрична тепла підлога.

Зауважимо, що встановлювати елементи системи під важкими меблями і габаритною побутовою технікою не рекомендується. Створіть малюнок або план, де потрібно виділити місце монтажу системи та крок між лініями нагрівальних кабелів. Важливо правильно визначити довжину, оскільки не рекомендується підрізати елементи теплої підлоги в процесі її встановлення.

 

Путешествуем по миру

Норвегия – сказки старого тролля

Норвегия – сказки старого тролля

Средь снегов Скандинавии, в краю хрустальных водопадов и древних фьордов простираются земли сказочного королевства –...

Мозамбик — Республика Мозамбик.

Мозамбик — Республика Мозамбик.

С 1975 года республика Мозамбик является государством, расположенным на юго-востоке Африки, бывшей португальской колонией, независимым...

Гостиница в подмосковье Alva Donna со всеми удобс…

Гостиница в подмосковье  Alva Donna со всеми удобствами

Если хотите снять номер отеля в пригороде Москвы на очень привлекательных условиях, тогда вам следует...

Главная Страница Контактная Информация Поиск по сайту Контактная Информация Поиск по сайту