Последние статьи

Секретные авиакомпании: Какие из Москвы …

27 Мар 2024 Просмотров:26

Хотите покорить Турцию своим стилем? Представьте себе: пляжи с золотистым песком, изысканные кулинарные блюда и...

А знаете ли вы что?

Из нефти можно получить до миллиона различных химических соединений, а из каменного угля – «только» 400 тысяч.

Вход



Підкорення вершин: підйом на Говерлу

19.11.2020 18:31

підйом на ГоверлуГоверла найвідоміша українська гора, а крім того вона ще й найвища – її висота становить 2061 метр. Новачку на неї піднятись буде доволі складно. Але це не заважає десятка тисяч туристів (в тому числі жінок і дітей) щорічно робити спроби.

Оскільки висота трохи більше двох тисяч метрів не є вже такою недосяжною, майже усі спроби є вдалими. Звісно така подорож виснажує, але натомість дарує купу емоцій і вражень, крім того з’являється гордість за самого себе, що ти підкорив найвищу гору держави.

Маршрути

Для підкорення Говерли зовсім необов’язково користатися послугами гіда. Адже на гору йдуть об лаштовані туристичні маршрути, які можна знайти на мапі. Її можна придбати безпосередньо на місці.

Є два основних маршрути:

  • Зелений – підйом на Говерлу по похилому схилу. Шлях на гору займе приблизно дві з половиною години. Тут рідко зустрічаються люди, натомість можна спостерігати неймовірну красу природи, до того ж є можливість поласувати малиною або чорницею. Підіймаючись цією дорогою практично неможливо загубитися, адже весь маршрут позначений. Доведеться йти по доволі зручній кам’янистій стежці. Шлях пролягатиме і через хащі ялівцю, і через ліс, і через відкриту місцевість;
  • Синій – коротший, але більш крутий. Він більше полюбився туристам і займає біля двох годин. Зокрема по ньому підіймаються організовані групи туристів. Але такий спосіб може бути вдвічі довшим, тому бажаніше самостійно здійснити сходження.

Доцільніше робити підйом і спуск різними маршрутами. Це майже не вплине на час, натомість дозволить отримати ще більше вражень.

Екіпіювання для сходження

Запорукою комфортного підйому стануть термобілизна і якісне комфортне взуття. Крім того треба взяти верхню одежу, яка не буде продуватися, а ще краще, щоб вона була водонепроникною.

У що одягатися:

  • Термобілизна відведе вологу, тому можна не перейматися що спітнієте. Крім того вона стане у нагоді на верхівці де досить прохолодно;
  • Флісова кофта;
  • Головний убір для захисту від сонця або холоду;
  • Шарф;
  • Крекінгове взуття або кросівки (головний критерій щоб не промокали й не ковзали);
  • За необхідністю можна взяти в оренду трекінгові палки.

Дорога до Говерли

Для тих хто віддає перевагу організованим походам, підійде Клуб туристів Кулуар. Сайт для знайомства з пропозиціями https://kuluarpohod.com/.

Але можна без перешкод дістатися до гори власним авто, яке можна залишити просто у підніжжя гори. Також можна на потязі дістатися до Ворохти, а вже звідти на таксі.

 

Путешествуем по миру

Собираемся в дорогу

Собираемся в дорогу

Путешествия могут быть самыми различными: далекими и не особо, наполненные активными приключениями или спокойным отдыхом,...

Национальные праздники Шри-Ланки

Национальные праздники Шри-Ланки

Среди жителей государства Шри-Ланка можно встретить представителей самых разнообразных религиозный конфессий. Огромное количество вероисповеданий включает...

9 причин, побуждающих к путешествию

9 причин, побуждающих к путешествию

Зачем человек отправляется каждый год в путешествие? Почему ему не сидится дома в уютной квартире,...

Главная Страница Контактная Информация Поиск по сайту Контактная Информация Поиск по сайту